Logo
Print this page

Gostovanje dekana Medicinskog fakulteta prof. dr Ranka Škrbića u emisiji „Puls života“

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Ranko Škrbić gostovao je u emisiji „Puls života“ na RTRS televiziji.

Prof. dr Škrbić istakao je da i dalje postoji velika zainteresovanost budućih studenata za upis na Medicinski fakultet, kako iz Bosne i Hecegovine, tako i iz zemalja regiona. „Mi nismo imali problema sa upisom ove godine, planirali smo upisati preko 400 studenata na devet studijskih programa i to smo i ostvarili“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta.

Profesor Škrbić osvrnuo se i na velike uspjehe podorganizacionih jedinica Medicinskog fakulteta, Dentalne klinike i Medicinskog specijalističkog centra, koji nude širok spektar usluga građanima. „Dentalna klinika je napravljena da pruži usluge građanstvu iz svih grana stomatologije, ali ujedno da bude i nastavna baza za specijalističke studije. Ne tako davno specijalizanti su dio svog specijalističkog staža morali obavljati u drugim zemljama, dok danas imaju priliku da kompletnu specijalizaciju obave na jednom mjestu.“ istakao je Škrbić. On je naglasio da je i Medicinski specijalistički centar dostupan svim građanima, a ljekari su nastavnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i specijalisti zaposleni u nastavnim bazama Medicinskog fakulteta.

U intervju je bilo govora i o objedinjavanju Medicinskog fakulteta u Medicinski kampus čija je izgradnja predviđena na Paprikovcu neposredno uz Univerzitsko klinički centar. „To je veliki projekat koji obuhvata četiri zgrade oko 25 hiljada kvadrata korisne površine. Jednu zgradu čini Medicinski fakultet, zatim Centar za biomedicinska istraživanja, Srednja medicinska škola i Fakultet za zdravstvene studije“ rekao je dekan Medicinskog fakulteta.

Cijeli intervju možete pogledati na linku: https://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=86531.

Untitled

Univerzitet u Banjoj Luci. Medicinski fakultet Banja Luka.