Zagrljajem protiv stigme-SaMSIC i UG "Zajedno"

Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine RS-SaMSIC, u ime svih studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u saradnji sa UG "Zajedno" je 25. oktobra 2019. godine organizovao aktivnost u prostorijama TC Delta Planet pod nazivom " Zagrljajem protiv stigme".

 FB IMG 1572176231101

Događaj  se održao u sklopu kampanje mentalnog zdravlja „Mentalno zdravlje je jednako važno za sve nas, zaustavimo stigmu i diskriminaciju prema mentalno oboljelima“, koja se sprovodi tokom mjeseca oktobra i novembra u Banja Luci, Tuzli i Foči.

FB IMG 1572176252428

Svi građani su imali priliku da nauče nešto više o svom mentalnom zdravlju, kome da se obrate ukoliko im je potrebna pomoć te da pogledaju izložbu rukotvorina članova UG "Zajedno" i da čuju lične priče korisnika i osoba koje svakodnevno vode svoju borbu. 

Projekat ima za cilj širenje znanja i činjenica o mentalnom zdravlju, radi preispitivanja ličnih stavova i motivisanja svih članova zajednica za aktivno učešće u programima smanjenja stigme i diskriminacije. 

FB IMG 1572176271036

Hvala svima koji su nas posjetili u TC Delta Planet, podržali našu aktivnost  i iskoristili priliku da nešto više nauče o mentalnom zdravlju. 

FB IMG 1572176223738

Jedan zagrljaj višestruko smanjuje stres i bol !! Pokažimo da smo tu jedni za druge i borimo se protiv stigme!!

Posebno se zahvaljujemo svima koji su nam, svojim dolaskom, pružili punu podršku u realizaciji kampanje: doc. dr Daliborka Tadić, prof. dr Sandra Hotić- Lazarević, dr Milka Trivanović i psiholog Tanja Radosavac ispred Centra za zaštitu mentalnog zdravlja, Dajana Duka ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, Živko Ćetojević- Omladinski savjet Republike Srpske, Sonja Kavaz- Unija studenata socijalnog rada.

 

Log in