Otvoren Specijalistički centar "Dentalna klinika" Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS i prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, otvorili su‚ 14. juna 2018. godine Specijalistički centar "Dentalna klinika" Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

kkkkkkk


Dentalna klinika je organizacioni dio Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u kome će se odvijati stručne specijalističke studije, stručna praksa studenata stomatologije, a kroz ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja vršiće se i pružanje stomatoloških usluga građanstvu.


"Dentalna klinika" omogućiće pružanje usluga iz svih specijalističkih oblasti dentalne medicine na jednom mjestu, dok će specijalistima pazličitih dentalnih specijalnosti biti omogućeno da u "Dentalnoj klinici" provode najsavremenije treninge u sklopu kontinuirane medicinske edukacije.


Predsjednik Dodik pozdravio je formiranje ove dentalne klinike Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, naglasivši da je ona ključna tačka oko koje će se odvijati cjelokupne aktivnosti u toj oblasti u ovdašnjem društvu. "S ovim nije završena modernizacija. Potrebno je još više učiniti kako bi to zaista postao jedan od glavnih centara", rekao je Dodik novinarima.
Predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da će danas otvoreni moderni centar imati višestruku ulogu - omogućiće sticanje praktičnih znanja i edukaciju ovdašnjih specijalizanata, kadrova i studenata. "Druga važna uloga je pružanje stanovništvu konkretnih usluga u oblasti stomatologije", rekla je Cvijanovićeva.


Dekan Medicinskog fakulteta Banjaluka Ranko Škrbić rekao je da je "Dentalna klinika" nova organizaciona jedinica te obrazovne ustanove, te da će Univerzitet u Banjoj Luci time prvi put kao pravni subjekt moći da pruža usluge građanima iz raznih oblasti po uzoru na univerzitete u svijetu.

666


"U ovom slučaju to je dentalna medicina i zahvalio bih Vladi Srpske bez čije pomoći ovaj projekat ne bi bio realizovan. Takođe, omogućeno nam je da kroz ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja možemo pružati usluge građanima", rekao je Škrbić. On je dodao da će studenti na ovoj klinici moći da obave specijalizaciju u oblasti stomatologije, te da više neće morati da idu na edukaciju u okolne i druge zemlje.
"Ova klinika je, zahvaljujući donatorima, bogatija za sofisticiranu opremu i 11 novih stomatoloških stolica. Pripremamo se da do kraja nove školske godine unesemo još sedam takvih stolica, kako bismo imali od 23 do 25 ovih stolica koje su potrebne za dodiplomsku edukaciju i sve specijalnosti", rekao je Škrbić.


Na svečanom otvaranju Škrbić je dodijelio zahvalnice bojnim donatorima koji su doprinijeli realizaciji projekta "Dentalna klinika".
Otvaranju klinike u zgradi stomatologije banjalučkog Univerzitetskog kampusa prisustvovali su brojni ministri u Vladi Srpske, donatori, rukovodstvo Univerziteta u Banjaluci i Medicinskog fakulteta, predstavnici Gradske uprave Banjaluka, istaknuti stručnjaci iz oblasti zdravstva, zvanice iz javnog i društvenog života Banjaluke i Srpske.
Specijalistički centar se nalazi na Univerzitetskom kampusu u zgradi Stomatologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Log in