Novosti

Posao za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić zasnovao je radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

127492

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić potpisao je ugovor o radu sa Đurićem koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,83 i koji će profesionalni razvoj početi u Klinici za kardiologiju u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj, saopšteno je iz UKC. 

"Smatramo da je potrebno obnavljati kadar, jer nije lako stvoriti dobrog ljekara, potrebno je pet godina specijalizacije i par godina iskustva da bi mogli samostalno da rade", rekao je Đajić. 

On je istakao da UKC ima odličnu saradnju sa Medicinskim fakultetom i Ministarstvom zdravlja Republike Srpske. 

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić rekao je da ovaj fakultet iz generacije u generaciju ima sve više izvrsnih studenata, što znači da su mladi shvatili da se isplati biti najbolji. 

"Đurić je jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta, bio je stipendista Fonda `Doktor Milan Jelić` i zaslužuje da dobije najviša priznanja. Fakultet ga časti besplatnim doktorskim studijima koje je već upisao kao jedan od najmlađih studenata doktorskih studija na našem fakultetu", kaže Škrbić.

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić rođen je 1993. godine, osnovnu školu završio je u Čelincu kao đak generacije i nosilac Vukove diplome. 

Tokom osnovnog školovanja ostvarivao je zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike. 

Medicinsku školu u Banjaluci završio je odličnim uspjehom, a tokom druge godine studija bio je angažovan kao student demonstrator na predmetu anatomija. 

Prvi naučnoistraživački rad, i to iz oblasti mikrobiologije, uradio je sa 20 godina, a oktobar 2016. godine obavio je praksu na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu u Njemačkoj.

Log in