Novosti

Održan završni sastanak za projektovanje Medicinskog Kampusa

Završna radionica tehničke pomoći za Izvedbeni projekat Medicinskog Kampusa održan je 3. decembra 2018. godine, u Konferencijskoj sali Hotela Vidović.

DSCN5731 min

Na završnom sastanku je predstavljen Izvedbeni projekat Medicinskog Kampusa koji će se naći na prostoru od 27.500 kvadratnih metara, pored Univerzitetsko kliničkog centra na Paprikovcu.

DSCN5720 min

Po završetku ove ove tehničke pomoći, projekat je spreman za implementaciju, koja je predviđena da počne u drugoj polovini 2019. godine, sa ciljem pružanja boljih usluga svim građanima i zdravstvenom osoblju Republike Srpske.

 

Projekat će takođe olakšati pružanje bolje zdravstvene edukacije koja obuhvata spektar od dodiplomskih do postdiplomskih studija i razviće konkurentan Medicinski istaživački centar koji će se opredjeliti za regionalno i međunarodno priznanje Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci.

DSCN5740 min

„Medicinski Kampus će pružiti integrativni pristup obrazovanju i edukaciji budućih medicinara, te će se na jednom mjestu nalaziti Medicinski fakultet, Centar za obrazovanje i istaživanje, Fakultet zdravstvenih studija i Srednja medicinska škola“ izjavio je za medije dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić.

DSCN5733 min

 

Tokom sastanka predstavnici ustanova Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, Medicinskog fakulteta Univeziteta u Banjoj Luci i Srednje medicinske škole potpisali su Deklaraciju o upravljanju otpadom. Potpisivanje ove Deklaracije predstavlja preduslov realizacije projekta i potvrđuje zajedničku akciju ovih institucija po pitanju implementacije Integrisanog programa za upravljane otpadom na lokaciji Paprikovac.

DSCN5740 min

„To je jedna potkomponenta ovog projekta i hoćemo da potpišemo ovu Deklaraciju kako bi jačali svijest svih onih koji su zaposleni, studentima koji studiraju, pa čak i učenicima koji su u Srednjoj medicinskoj školi, o neophodnosti brige za medicinskim otpadom koji može biti veliki izazov“ rekao je Škrbić.

DSCN5737 1 min

Krajnji korisnici i sve zainteresovane strane su izrazile zadovoljstvo rezultatima projekta i istakli da će projekat značajno doprinijeti zdravstvenom i obrazovnom sektoru u Republici Srpskoj.

Log in