Одржана Школа денталних вјештина

У организацији  Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци и Комитета за међународну размјену студената медицине Републике Српске  (SaMSIC) у периоду од 27.05. до 28.05.2021. године одржана је „Школа Денталних вјештина“.

Шездесет учесника, међу којима су и студенти завршних година стоматологије, имали су прилику да кроз 6 радионица стекну ново знање и вјештине. Радионице на којима су имали прилику да учествују су:
-Хируршка радионица
-Дентална фотографија
-Имобилизација авулзираних зуба
-Протетика/брушење зуба за фиксне протетске надокнаде
-Радиолошка радионица
-Ургентна стања у стоматологији

Предавачи и ментори су били професори, доценти и асистенти запослени на Медицинском факултету у Бањој Луци. По завршетку сваке од радионица, студентима су уручени сертификати о успјешно савладаним денталним вјештинама.

Декан Медицинског факултета, проф. др Ранко Шкрбић  поручио је студентима да овај догађај има тенденцију да пређе у традиционалан и да се сваке године у мјесецу мају организује школа клиничких вјештина, не само за наше студенте већ и за све заинтересоване студенте у региону.

Пројекат је подржан од стране бројних сарадника, међу којима су: Савез студената Медицинског факултета, Masterlab, Dental SM, Апотека Anapharm, Biassco, AXIOS, МИ Тулумовић, Дентална клиника, Pro Max 3DENT.

Више у прилогу: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=433567&fbclid=IwAR3pB2WzCXBbSrqcehkHqUqVHzKViOMvcNKQ_JR-ntnGL6CHlJo7KyyYEuQ