SPECIJALISTIČKI CENTAR „DENTALNA KLINIKA“

U okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci već izvjesno vrijeme i sa velikim uspjehom posluje Specijalistički centar „Dentalna klinika“. To je ujedno najsavremeniji i najopremljeniji centar te vrste u Republici Srpskoj, čiji je cilj pružanje dentalnih usluga i edukacija stručnog kadra iz svih oblasti stomatologije.

Misija „Dentalne klinike“ je primarno obrazovanje budućih stomatologa i specijalizanata orijentisanih više prema praksi s ciljem samostalne i kreativne primjene stručnih znanja specifičnih za pojedina stručna područja. Zadatak je organizovanje i izvođenje naučno-stručnih studija, obrazovanje studenata i specijalizanata stomatologije kojima se tokom studija prema Bolonjskom procesu, omogućuje mobilnost u okviru evropskog visokoškolskog prostora i ravnopravan položaj u Evropi nakon završetka studija.

Dentalna klinika je jedina organizaciona jedinica Univerziteta koja pored obrazovne funkcije nudi svoje usluge i građanstvu. Pacijenti imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju cjelokupnu uslugu od strane renomiranih stručnjaka, u ugodnom ambijentu opremljenom po svjetskim standardima.

Zahvaljujući ugovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja, kao i ugovorima sa većinom Domova zdravlja Republike Srpske, vrata Klinike su otvorena za sve građane sa zdravstvenom knjižicom za sve specijalnosti:

  • Oralna hirurgija
  • Stomatološka protetika
  • Ortopedija vilica
  • Bolesti zuba i endodoncija
  • Parodontologija i oralna medicina
  • Dječija i preventivna stomatologija

U sklopu „Dentalne klinike“, u savremenom Zubotehničkom laboratoriju izrađuju se sve vrste protetskih nadoknada, kao i ortodontskih aparata. Klinika ima i savremene RTG aparate za intraoralna i ekstraoralna snimanja što doprinosi dijagnostici, a time i planu terapije stomatoloških oboljenja.

Angažovanjem vrsnih profesora iz Beograda i Novog Sada, kao i afirmisanih specijalista, Klinika nudi timsku i kreativanu primjenu stručnih znanja specifičnih za složene slučajeve i kompleksne zahtjeve kao što su deformiteti vilica i zuba. Pružanjem vrhunske dentalne usluge pacijentima, isključivo radom po pravilima struke, neprestano se ulaže u obrazovanje i znanje, ali i u nove tehnologije, materijale i savremene trendove liječenja.

KONTAKT