Свјетски дан оралног здравља, 20. март

Медицински факултет Универзитета у Бањој Луци сваке године обиљежава Свјетски дан оралног здравља 20. март.

Ове године, професори и студенти студијског програма дентална медицина Медицинског факултета спровели су низ едукативних активности током мјесеца марта.

У склопу активности, студенти су посјетили Основну школу “Свети Сава”. Поред едукације о важности очувања оралног здравља и  правилном одржавању оралне хигијене, урађена је флуоризација зуба ученика шест одјељења првог разреда.

Такође, у оквиру седмице оралног здравља студенти су били у посјети дневном боравку за креативни рад са дјецом „Учионица“. Том приликом одржали су разне креативне радионице уз обуке правилног прања зуба, као и одржавања оралне хигијене.

Свјетски дан оралног здравља обиљежава се 20. марта сваке године и представља највећу свјетску кампању подизања свијести о значају оралног здравља. Кампања има за циљ послати поруку о доброј пракси одржавања оралне хигијене и истакнути значај оралног здравља у одржавању свеукупног здравља и благостања.

Више информација о спроведеним активностима миожете погледати на:

https://www.bl-portal.com/banjaluka/kako-bez-novca-do-osmijeha-iz-snova-otkrivamo-ko-besplatno-popravlja-zube-u-banjaluci/

https://m.facebook.com/watch/?v=313886623964054&ref=sharing