Пријавите се за љетну школу у Бечу

Љетња школа бечког Biocentra пружа јединствену прилику за 20 студената основних студија који ће радити раме уз раме са водећим истраживачима у динамичном научном окружењу.

ОБЛАСТ: природне науке

ОПИС: Програм има за циљ да привуче талентоване студенте из цијелог свијета, стварајући живу и разнолику атмосферу. То је савршена припрема за оне студенте који су заинтересовани за постдипломске студије у сфери природних наука. Кандидати који буду успјешни добијају смештај, путну накнаду и стипендију за вријеме трајања стипендије. Програм почиње посљедњег петка у јуну и завршава се посљедњег петка у августу (или 31. августа) сваке године. Изабрани стипендисти добијају бројне бенефиције, нпр. бесплатан студентски смјештај, стипендија од 1400 еура након опорезивања за програм од девет недјеља, здравствено осигурање и друго.

Школа представља продукт сарадње пет водећих европских истраживачких института: Истраживачког центра за молеколарну биологију (Research Center for Molecular Medicine – CEMM), Gregor Mendel Institute (GMI), Института за молеколарну биотехнологију (Institute of Molecular Biotechnology – IMBA), Института за молеколарну патологију (Institute of Molecular Pathology – IMP) Max Perutz laboratorije (Max Perutz Labs) а спонзорисана је од стране Maks Birnstiel фондације.

УСЛОВИ: Да бисте се пријавили потребно је:

– да будете студент основних/мастер студија;
– да имате завршене најмање двије године студија која се односе на природне науке.

НАЧИН ПРИЈАВЕ: Како бисте се пријавили потребно је попунити апликациону форму: https://selapp.imp.ac.at/?selection=summer2023

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 31.01.2023.

Детаљније на: https://training.vbc.ac.at/summer-school/#c2104

http://mladiinfo.me