IQPharm студијска посјета Универзитету Trinity College у Даблину

Наставници и сарадници са студијског програма Фармација Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци су у периоду од 12. до 14. децембра 2022. године посјетили School of Pharmacy and Pharmaceutical Science, Trinity College Dublin.

Посјета је организована у оквиру Ерасмус+ IQPharm пројекта, а присуствовали су доц. др Наташа Бубић Пајић и доц. др Анђелка Рачић.

Поред наставника из Бања Луке, у посјети су биле и делегације са два партнерска универзитета из Босне и Херцеговине и то: Универзитета у Сарајеву и Свеучилишта у Мостару, као и партнери са Универзитета у Новом Саду и Универзитета у Сплиту.

Организатори и домаћини посјете су били проф. др Theo Ryan и проф. др Cathal Cadogan са Универзитета Trinity College у Даблину.

Управо смо ове седмице имали прилику да размијенимо нашу невјероватну традицију и искуство изврсног Фармацеутског факултета TCD (рангирани међу топ 50 на свијету) сигурно је за нас права адреса коју треба слиједити за напредак и развој. Домаћини су се потрудили да са наставницима и сарадницима са партнерских универзитета размиијене искуства након пилот имплементације #OSCE испита (Objective Structured Clinical Examination ) који је спроведен на Фармацеутском факултету Универзитета у Сарајеву. Колеге са Фармацеутског факултета Trinity College Dublin су дале додатне сугестије и савјете у циљу што боље припреме за финално увођење овог теста и превазилажење свих изазова у организовању и спровођењу ОСЦЕ испита.

Партнери су последњи дан посјете искористили за анализу спроведених и планирање будућих активности у оквиру IQPharm пројекта.

Више информација на: https://erasmus-iqpharm.com/osce-corrective-meeting-in-dublin/