Декан Медицинског факултета проф. др Ранко Шкрбић са сарадницима Медицинског факултета на Европској секцији Интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Ранко Шкрбић, заједно са сарадницима Медицинског факултета, учествовао је у раду Европске секције Интернационалне академије за кардиоваскуларна истраживања, која је ове године одржана у Темишвару, Румунија.

Конференцији је присуствовало око 200 истраживача из Европе, Сад-а и Канаде.

Истраживачи из Бања Луке су током четири дана конференције представљали резултате досадашњих истраживања, и уједно искористили прилику да размјену искуства са истраживачима из других свјетских истраживачких центара и универзитета.

Истраживачи Центра за биомедицинска истраживања Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци су се на конференцији представили са пет постер презентације и два предавања по позиву.

Др Зорислава Бајић је добила прву награду Интернационалног стручног жирија за најбољи постер са резултатима из области кардиоваскуларних истраживања. Ово признање је уједно и признање цијелом тиму Центра за биомедицинска истраживања, Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци.