СТУДЕНТСКИ САВЕЗ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

ССМФ постоји од 1978. године, тј. од оног дана када је основан Медицински факултет Бања Лука.

Руководство организације:

  • предсједник ССМФ-а Владан Гачић
  • потпредсједник Кенан Ћемал
  • предсједник Скупштине ССМФ-а Џенис Чаушевић
  • генерални Секретар Дајана Дука
  • студент продекан одсјек здравствена њега Синиша Каракаш
  • студент продекан одсјек фармација Миљана Нукић
  • студент продекан одсјек стоматологија Кенан Ћемал
  • студент продекан одсјек медицина Соња Трбојевић

ССМФ ДАНАС

Данас је ССМФ организација чији је основни циљ заштита права и интереса студената сва четири смјера Медицинског факултета и побољшање услова студирања. Једна од главних улога и настојања ССМФ-а је унапређење наставног процеса. ССМФ се може похвалити чињеницом да важи за најорганизованији и најјачи Савез на овим просторима, да су наши чланови иницијатори и оснивачи Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, да студентима МФ помажемо да посјећују конгресе и семинаре широм свијета, итд. Поред тога ССМФ ради и на анимирању студената омогућавајући им да се укључе и активно дјелују кроз шест секција, тако да данас има око 2500 чланова од чега је преко 100 активних чланова.

СЕКЦИЈЕ ССМФ- а:

СЕКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА (СЦК) СЦК је основана 2004. године да би се студентима Медицинског факултета пружила прилика да науче правилно пружати прву помоћ. Временом је ова секција јачала и данас броји око 100 чланова, десетак инструктора прве помоћи, реалистичког приказа повреда, стања и обољења, репродуктивног здравља и безбједности и спасилаштва на води. Само у претходној школској години едукацију из прве помоћи прошло је око 150 студената. Најбољи полазници сваке године учествују на градском, републичком и државном такмичењу гдје су по приказаном знању ван конкуренције. Годишње се орданизује седам циклуса едукације, а ко је заинтересован може се пријавити у просторијама ССМФ. Координатор: Милош Контић 

ЖУРНАЛИСТИЧКА СЕКЦИЈА (ЖС) ЖС је поново почела са радом у јулу 2007. године.Секција концентрише свој рад првенствено на „Лимфи“, часопису студената Медицинског факултета. Часопис излази једном у семестру и до сада су објављена два броја. Лимфа има концепт студентског часописа, што укључује текстове о активностима Савеза, студентску проблематику, актуелности са универзитета, итд. Секција има шеснаест сталних чланова са још десетак спољних сарадника међу којима има студената, координатора других секција, професора са МФ, као и љекара из бањалучког КБЦ-а. 

Координатор: Марко Батес 

СЕКЦИЈА ЗА НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИ РАД (СНИР) СНИР је послије дуже паузе почео са радом у јуну 2006. године и данас броји двадесет чланова. Наши студенти су били активни и пасивни учесници конгреса широм Европе и свијета. 

Координатор: Наташа Беднарчук

E-mail: snir@student.med.unibl.org 

СПОРТСКА СЕКЦИЈА (СС) СС је основана 2000. године и данас броји око 80 чланова у седам подсекција (спортова): фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, атлетика, тенис и шах. Екипе су учетвовале на бројним такмичењима, међу којима се посебно истичу Универзијаде и Медицинијаде. Најтрофејнији спортови су атлетика и шах. Сви они који то желе, могу да се учлане у просторијама ССМФ у једну од секција.

КОНТАКТ