СЕКЦИЈА ПРВЕ ПОМОЋИ

Секција прве помоћи се бави основама пружања прве помоћи као и реалистичким приказом повреда, стања, обољења али и ситуација са којима се можемо сусрести у свакодневном животу. Ово се остварује кроз едукације и учешће у пројектима које организују сродна удружења и студентски савези.

Едукација за полазнике се састоји из теоријског и практичног дијела градива који захтијевају ангажман полазника приликом извођења низа тематских јединица. Циљ је да се кориштењем интерактивних принципа наставе овладају вјештине указивања прве помоћи, са нагласком на област основне животне подршке ( Басиц Лифе Суппорт ).  Инструктори и студенти старијих година пролазе додатне обуке приликом којих стичу знање и из области напредног одржавања живота ( Адванцед Лифе Суппорт ). 

Сваког љета се одржава едукација страним студентима који су дошли на размјену у Бањалуку, студентима са других факултета али значајан је и рад са ђецом и старим лицима. 

Од разних пројеката у којима учествују чланови Секције, најзанимљвији су они гђе се изводе показне вјежбе. 

Секција је основана 2006. године и за своје постојање остварила бројне успјехе на такмичењима у организацији Црвеног крста на локалном, регионалном, републичком и државном нивоу. Овде се посебно истиче импровизација, брзина и психолошка подршка унесрећенима јер повреде и стања су често јединствене и изгледају несвакидашње али се могу десити свакоме.

Поред наведених активности, ђелатност Секције је и волонтерски рад укључујући медицинску подрску на многим догађајима и манифестацијама од јавног значаја. Неријетко због тога се путује по читавој држави. 

Тренутно су у плану нове активности, као и обука нових полазника, за које се сви заинтересовани студенти могу пријавити од почетка октобра сваке године, преко веб сајта факултета или у скриптарници Савеза студената.

КОНТАКТ