Medicinski fakultet potpisao sporazum sa Bolnicom u Bijeljini

Bijeljina - Škrbić, Maksimović - potp

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Ranko Škrbić i direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini prof. dr Zlatko Maksimović potpisali su juče, 13.10.2020. godine u prostorijama bijeljinske bolnice, sporazum o naučno-stručno i poslovnoj saradnji.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić, istakao je prilikom potpisivanja, da je obrazovanje i usavršavanje zdravstvenih radnika njihov primarni zadatak, te da je to i definisano protokolom o saradnji, a najviše kada je riječ o specijalizacijama, subspecijalizacijama i kontinuiranoj medicinskoj edukaciji. „Saradnjom sa bolnicom u Bijeljini želimo da najskuplji proizvod u zdravstvu, a to su zdravstveni radnici svih profila, odškolujemo što kvalitetnije. Uz naše i resurse bolnice, nadamo se da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, a sve na korist svih pacijenata Semberije“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je rekao da je tokom susreta sa Maksimovićem izražena želja i potreba da se uspostavi saradnja, kao dobar način i primjer i za ostale zdravstvene ustanove, kako bi bili stvoreni adekvatni uslovi i pozicija da bolnica sa svojim kadrom bude na usluzi građanima Semberije i Bijeljine.

„To i jeste razlog današnjeg potpisivanja sporazuma. Njime želimo da Medicinski fakultet u Banjaluci, kao što je to nedavno učinio i Medicinski fakultet u Foči Univerziteta Istočno Sarajevo, a sada i bolnica u Bijeljini, definisati neke oblasti u našoj saradnji koje se prije svega odnose na specijalizacije, supspecijalizacije i kontinuiranu medicinsku edukaciju“, istakao je Škrbić.

„Ulagati u nauku, ulagati u znanje je investicija koja se uvijek isplati“, rekao je Maksimović i zahvalio Škrbiću što je posjetio bolnicu u čijoj je izgradnji učestvovao kao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Izvor: RTRS