Produžen rok za prijavu za stipendije kompanije ,,Klika“

Kompanija ,,Klika“ produžila je do 30. septembara 2021. godine rok za prijavu za jednokratne stipendije za 42 studenta Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Sarajevu.

Naime, kompanija ,,Klika“ je u okviru koncepta Klika Foundation 2021. pokrenula projekat stipendiranja studenata završnih godina svih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Sarajevu, a cilj ovog programa jeste da podrži studente iz svih oblasti obrazovanja za koje se imaju priliku školovati na javnim univerzitetima. ,,Klika“ će za 2021/2022. akademsku godinu dodijeliti 42 jednokratne stipendije u iznosu od 1000 KM, a ceremonija dodjele biće održana početkom novembra 2021. godine.

Ovaj program je namijenjen studenima završnih godina studija prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2021/22. godini.

Traže se talentovani mladi ljudi, koji već aktivno rade na razvoju svoje karijere i kreiranju prilika za sebe i svoje kolege. Kompanija ,,Klika“ poziva studente da se predstave u najboljem svjetlu kroz priče o njihovom volonterskom/radnom angažmanu, projektima i inicijativama koje su realizovali/u kojima su učestvovali, ili predstavljanjem svojih ideja.

Prijave na ovaj program stipendiranja moguće su putem adrese elektronske pošte: stipendije@klika.ba.

Prijava treba da sadrži sljedeće:

– tekst elektronske poruke u kojem se kandidat predstavlja i uvodi u sadržaj prijave,

– CV,

– motivaciono pismo,

– pismo preporuke (ako ga posjedujete),

– dokazi o volonterskom radu, radnom iskustvu, učešću na projektu/projektima (ako ga

posjedujete),

– dokazi o položenim certifikatima, kursevima (ako ih posjedujete),

– prosjek ocjena sa prethodne godine studija/tokom kompletnog studija na datom stepenu studija (potrebno je priložiti zvanični dokument ili skrinšot iz elektronskog sistema ako student nije u mogućnosti da dostavi zvaničan dokument iz studentske službe).

Tražene dokumente potrebno je poslati kao prilog poruke, ili u poruku dodati link sa  drive/Wetransfera, na kojem su dokumenta. Veličina priloga treba da bude do deset megabajta.