Studenti Srbije u posjeti Medicinskom fakultetu

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci posjetilo je danas oko 25  studenata zdravstvenih nauka medicinskih fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

Posjeta je organizovana u okviru multidisciplinarnog 15. naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauciˮ (StES) sa međunarodnim učešćem, na kojem iz oblasti zdravstvenih nauka učestvuje 75 učesnika. Tom prilikom, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić upoznao ih je sa radom Fakulteta i Centrom za biomedicinska istraživanja, koji u temelju osposobljava studente za naučnoistraživački rad.

“Izuzetno sam oduševljen Medicinskim fakultetom u Banja Luci. Imali smo priliku da se upoznamo sa prostorijama, da vidimo Centar za istraživanja gdje su nam kolege iz Studenskog parlamenta i dekan pokazali i objasnili koje sve metode rade u istraživanju “, rekao je Slađan Trajković predsjednik Studentskog parlamenta, Kosovska Mitrovica.

Predsjednik Organizacionog odbora naučno-stručnog skupa “Studenti u susret nauci” Vladan Gačić rekao je da su gosti iz Srbije danas imali priliku da vide sve metode koje se koriste u Centru za biomedicinska istraživanja.

Da se trud i rad itekako isplate, dokazao je i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić.

“Studenti našeg fakulteta automatski dobijaju priliku, zato što su bili najbolji da budu nagrađeni i ukoliko žele da se bave istraživačkim radom, mogu da računaju na Centar za biomedicinska istraživanja i ove godine smo primili nekoliko mladih kolega, koji su imali visoke prosjeke, tako da smo o svemu tome upoznali naše studente goste”, dodao je Škrbić.

Više u prilogu: https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=493955&fbclid=IwAR0yBNNoWWoH3YV-Q24RnWxQ7884eHyH4_fmb_YnF79J7PXbq2wFucgqJ6s