Svečana akademija povodom 45 godina postojanja i rada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je u utorak 14.11.2023. godine u 17.00 časova u koncertnoj dvorani kulturnog centra Banski dvor, održao svečanu promociju i dodjelu diploma diplomiranim studentima.

Promovisana su 194 diplomca i dodjeljene plakete studentima sa najvišim prosječnim ocjenama, a student generacije studijskog programa Medicina sa prosječnom ocjenom 9,93, Stefan Božić, obratio se u ime nagrađenih studenata.

Narednog dana, u srijedu 15.11.2023. godine u 12.00 časova je upriličena svečana akademija povodom 45 godina uspješnog rada i postojanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, kojoj su prisustvovali brojni zvaničnici i gosti. Prikazan je  film o razvoju Fakulteta od njegovog osnivanja do danas, gdje je bilo riječi i o planovima za budućnost.

U nastavku svečanosti povodom 45 godina postojanja i rada Medicinskog fakulteta dekan  prof. dr Ranko Škrbić je posebnu zahvalnost iskazao nastavnicima zaslužnim za odgovorno upravljanje katedrama, koji su bili stub nastavnog procesa u protekle dvije decenije, te im dodijelio plakete.

 

Nagrađeni su i istraživači za radove objavljene u naučnim časopisima sa najvišim impakt faktorom u 2021/22. godini.

 

 

Stefan Božić, student generacije sa najvišim prosjekom u akademskoj 2022/23. godini, nagrađen je zlatnom značkom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Plakete povodom obilježavanja 45 godina uspješnog postojanja i rada Medicinskog fakulteta uručene su prvoj generaciji diplomiranih doktora medicine, čime je akademija svečano završena.